Joensuun kaupungin strategia kommentoitavaksi

31.08.2017

Joensuun kaupungin strategia kommentoitavaksi

Valmistelussa ollut jo mukana yli 5000 kaupunkilaista

Joensuun kaupungin strategialuonnos on avattu kommentoitavaksi. Kehittämisideoita haetaan kaupunkilaisilta, henkilöstöltä ja päättäjiltä.

Strategian pohjana on vastuullinen taloudenpito. Keskeisillä toimialoilla elinvoimassa, hyvinvoinnissa ja kaupunkiympäristössä on omat tavoitteensa. Näiden lisäksi keskusteluun on nostettu neljä strategista teemaa, jotka liittyvät työllisyyteen ja yritysystävällisyyteen, kestävään kehittämiseen, vetovoimaan ja yhdessä tekemiseen.

Joensuun strategian taustaksi on koottu tietoa ja kokemuksia kaupunkilaisilta, henkilöstöltä ja päättäjiltä. Asiakaskokemuksia on kerätty muun muassa päivähoidon asiakaskyselyllä, koululaisten hyvinvointikyselyllä ja järjestökyselyllä. Kaikkiaan valmistelussa on ollut mukana yli 5000 kaupunkilaista ja lähes sata yhdistystä.

Joensuu tekee ensimmäistä kertaa konsernistrategiaa, joka koskee myös kaupungin yhtiöitä (mm. Opiskelija-asunnot Joensuun Elli Oy, Joensuun Kodit Oy, Joensuun tiedepuisto Oy, Josek Oy, Puhas Oy, Saimaan Satamat Oy ja Joensuun Pysäköinti Oy). Strategia koskettaa yli 3000 työntekijää ja hyvin monenlaisia palveluja kirjastoista ja uimahalleista kadunrakennukseen, koulutukseen ja puistojen hoitoon. Strategiassa tullaan linjaamaan pääsuunnat siitä, mihin Joensuun kaupunki panostaa tulevina vuosina. Kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää asiasta syksyn aikana. Strategiaa toteutetaan vuoden 2017 loppuun mennessä laadittavilla toimeenpano-ohjelmilla, joissa strategian linjaukset muuttuvat käytännön toimiksi.

Huhtikuun vaaleissa valittu uusi kaupunginvaltuusto aloitti strategiatyönsä heti toukokuun alussa. Valmistelua on jatkettu muun muassa valtuuston iltakoulussa ja koulutuksissa sekä kaupunginhallituksessa. Työ jatkuu ensi viikolla talous- ja strategiaseminaarissa.

Strategialuonnos, tiivistelmä tutkimusten ja selvitysten tuloksista sekä yksityiskohtaiset tulokset löytyvät www.joensuu.fi/strategia -sivustolta. Sivulla strategiaa voi myös kommentoida.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen