Pohjois-Karjalan Yrittäjät | Suomen yrittäjät
Merja Blombergista Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja

31.08.2017

Merja Blombergista Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja


Matti Vuojärven siirryttyä Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtajaksi, avautui kesällä hakuun toimitusjohtajan paikka Pohjois-Karjalan Yrittäjissä. Paikkaa haki 26 henkilöä, joista haastateltiin kuusi.

Pohjois-Karjalan Yrittäjien hallitus nimesi Merja Blombergin keskiviikkoiltana Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtajaksi. Aikaisemmin hän toimi aluejärjestössä järjestöpäällikkönä.

- Saimme erinomaisen toimitusjohtajan, joka tuntee maakunnan pienyrittäjien arjen. Järjestötoiminnan tuntemus ja valmiit verkostot puolsivat myös valintaa, sanoo aluejärjestön hallituksen puheenjohtaja Jouni Porokka.

47-vuotias Merja Blomberg on toiminut 12 vuotta Pohjois-Karjalan Yrittäjien järjestöpäällikkönä. Sitä ennen hän toimi 11 vuotta Pohjois-Karjalan Partiolaiset ry:ssä ja ennen järjestöjä kaupanalan, terveys- ja sosiaalialan sekä ravintola-alan yrityksissä. Merja Blomberg on koulutukseltaan yhteisöpedagogi sekä yo-laskentamerkonomi. Lisäksi on suorittanut mm. näyttötutkintomestarikoulutuksen ja ottanut vastaan merkonomin tutkintoja, yrittäjän ammattitutkintoja sekä muiden tutkintojen yrittäjyys osioita.

-      Suomen Yrittäjät ovat vuosien aikana parantaneet huomattavasti otettaan. On ollut ilo tehdä työtä tässä järjestössä, joka ottaa rohkeasti kantaa sekä seuraa aktiivisesti elinkeinoelämän ympäristöä ja muutoksia. 12 vuoden aikana olen päässyt sisälle pienyrittäjien arkeen, ongelmiin ja myös iloihin. Sidosryhmät ja elinkeinoelämä ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Yrittäjämäinen ote näkyy varmasti työssäni. Olen tehnyt nyt 23 vuotta järjestötyötä, kun johonkin ryhdyn, niin sen teen ja työmoraalini on korkealla, kertoo Merja Blomberg.

Pohjois-Karjalan Yrittäjillä on edessä vilkas syksy. Vastuulla ovat Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät, jotka pidetään lokakuussa Joensuussa.

-      Yrittäjäpäivät on hieno tapahtuma ja kannustan meidän maakunnan yrittäjiä tulemaan joukolla yrittäjäpäiville! Ei näin isoa tapahtumaa saada tänne joka vuosi, edellisistä onkin aikaa jo 12 vuotta. Yrittäjäpäivien perjantain ohjelmassa on Suomen Yrittäjien liittokokous ja tarjolla on myös erilaisia retkivaihtoehtoja. Perjantai-iltana otetaan rennommin ja illan teemana ovat Karjalaiset pidot. Lauantaina on tarjolla mielenkiintoista seminaariohjelmaa, jossa on kolme teemaa Huomisen takojat, Maailma muutoksessa ja Metsästä menestykseen. Valtakunnalliset yrittäjäpäivät huipentuvat upeaan Yrittäjägaalaan, jossa palkitaan vuoden 2017 Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnon saajat. Juhlapuhujana on pääministeri Juha Sipilä.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät on Joensuussa kotipaikkaa pitävä Suomen Yrittäjien aluejärjestö, johon kuuluu 16 paikallisyhdistyksen kautta noin 2800 jäsenyritystä. Pohjois-Karjalan Yrittäjillä on vahva ja arvostettu asema yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten edunvalvojana, verkostona ja tukena Pohjois-Karjalassa. Lisätietoa: www.pkyrittajat.fi

Ajankohtaista

Ota yhteyttä

Riku Tapio

Joensuun Yrittäjät ry 

Puh. 050 340 5550

Linnunlahdentie 2, 80110 Joensuu

riku.tapio@yrittajat.fi

Facebook