Varoitus! Suomeen tulee taas läjäpäin EBN:n huijauskirjeitä

05.02.2018

Varoitus! Suomeen tulee taas läjäpäin EBN:n huijauskirjeitä

Vanha tuttu huijauskirjeiden ja valelaskujen lähettäjä EBN European Business Number on taas ottanut Suomen kohteekseen. Yrittäjät eri puolilta Suomea ovat ottaneet yhteyttä Suomen Yrittäjiin.

Yhteydenottoja on tullut puhelimitse Suomen Yrittäjien lakineuvojille, yrittajat.fi:n chattiin ja sähköpostitse. Viimeksi ryöppy EBN:n huijauskirjeitä tuli marraskuussa.

Kyse on klassisesta harhaanjohtavasta markkinoinnista, johon ei missään tapauksessa pidä vastata mitään, muuten edessä voi olla todellinen riesa perintäkirjeineen.

European Business Number kertoo keräävänsä tietoja eurooppalaiseen yritysrekisteriin. Harhaanjohtavassa lomakkeessa annetaan ymmärtää, että yrityksen tietojen päivittäminen on ilmaista.

Lomakkeen alareunan pienessä, vaikealukuisessa tekstissä kerrotaan yleensä, että kyse onkin kolmen vuoden sopimuksesta ja hinta on viime aikoina ollut yleensä 890€/vuosi. Sopimus jatkuu automaattisesti vuosittain, jollei asiakas irtisano sitä viimeistään kolme kuukautta ennen vuosijakson päättymistä.

Kuvioon kuuluu, että monille yrittäjille tulee ensin sähköpostitse useita EBN:n kirjeitä ja sen jälkeen tipahtaa yleensä postiluukusta kirje, joka on ”viimeinen muistutus”.